Finnish Oats

Monipuolinen TUOTETARJONTA

Suomi on pieni maa, mutta silti yksi maailman suurimmista kaurantuottajista. Kaura on ohran jälkeen 2. suurin viljakasvimme, sato on noin 1 milj. kg vuodessa. Suomessa tuotetaan 14 % Euroopan kaurasta ja vain Kanada yltää suurempaan kauran jyvien vientiin.

Suomessa tuotetaan myös merkittävä osa maailman luomukaurasta. Luomukaurahiutaleista yli 80% toimitetaan kansainvälisille markkinoille.

Gluteenittoman kauran tuotanto ja edelleen jalostus ovat kasvaneet merkittävästi.

Suomalainen kauratutkimus on maailmankuulua. Tätä osaamista hyödynnetään myös terveellisen ruokavalion ja erikoisruokavalioiden suunnittelussa. Innovatiiviset runsaskuituiset kauratuotteet soveltuvat esimerkiksi diabeteksen ja painonhallintaan.

Tutkimus edistää suomalaisen kauran arvoa ja kansainvälistä kilpailukykyä lisäämällä tietoa kauran käyttömahdollisuuksista, kuluttajien tarpeista ja viljan laadusta.

Suomessa löytyy kauratuotteita erilaisille asiakasryhmille:

 • Elintarvikelaatuista ja rehukauraa teolliseen jatkojalostukseen.
 • Kuluttajatuotteita vähittäiskauppaan
 • Kauratuotteita kaupan omille merkeille
 • Kauran fraktioita elintarvike- ja muulle teollisuudelle, esimerkiksi kosmetiikkateollisuuteen

Kauratuotetarjontaa voidaan ryhmitellä seuraavasti.

 • ELINTARVIKETEOLLISUUDELLE

  Kaurapohjaisia valmistusaineita eri käyttökohteisiin kuten kaurahiutaleet, -jauhot ja -leseet, kauramallasuute, kauran fraktiot (beetaglukaani-tiivisteet, kauraproteiini, kauraöljy), jauhoseokset leivontaan sekä gluteenittomat jauhoseokset

 • KULUTTAJATUOTTEET

  Laaja valikoima puolivalmisteita ja valmiita kuluttajatuotteita:

  • Valmiit, heti syötävät tuotteet: kaurapohjaiset lusikoitavat välipalatuotteet, kaurapohjaiset välipalajuomat, kaurapohjaiset välipalakeksit, kauramurot, kaurajuomat, kahvijuomat ja smoothiet, kaurajäätelö, kaurakorput, kaurasipsit, kauralakritsi ja kaurasuklaa. Valmiit lastenruoat. Erityinen innovaatio ovat 100 % kauraleivät, joiden valmistusteknologia on kehitetty Suomessa. 

  • Ruoanvalmistustuotteet kaurasta:

   Kaurahiutaleet, leseet, jauhot ja jauheet.  Proteiinipitoiset kasvipohjaiset aterianosat (Nyhtökaura®, kauramuru ja kaurapalat), valmiit pyörykät ym. kasvispohjaiset valmistuotteet, kaurapasta, sekä vaahdotettavat ja muut kauratuotteet esimerkiksi kastikkeisiin ja jälkiruokiin.

  • Gluteenittomat kauratuotteet. Näiden puhtaus ja turvallisuus on varmistettu koko tuotantoketjun läpi maatilalta lopputuotteeseen saakka. 

  • Laaja valikoima luomutuotteita kaurasta.

KAURAA REHUKSI

Kaura sopii kaikkien kotieläinten ja lemmikkien ravinnoksi. Kauraa arvostetaan rehuissa, koska sillä on hyvä ravinto- ja energia-arvo, etenkin kuorittuna. Lisätietoa oppaasta Kaura rehuna.