Finnish Oats

Ainutlaatuiset viljelyolosuhteet

Suomalaisen kauran ainutlaatuisuus perustuu pohjoisiin olosuhteisiin ja neljään vuodenaikaan. Suomi on todellinen kauran supervalta, kiitos maaperän ja ilmaston, jotka soveltuvat erityisesti korkealaatuisen kauran tuottamiseen. Vastaavia tuotanto-olosuhteita ei voi luoda muualla maailmassa.

Pohjoinen sijainti

Suomi on ainoa maa, joka tuottaa suuria määriä huippulaatuista kauraa 60 leveyspiirin pohjoispuolella. Jääkaudesta lähtien suomalaiset ovat selvinneet näissä vaativissa sääoloissa. Voimme ylpeinä todeta, että näissä ilmasto-olosuhteissa kaura kasvaa todella ainutlaatuisella tavalla.

Katso kartasta, missä suomalaista kauraa tuotetaan ja jalostetaan tuotteiksi. https://www.vyr.fi/document/1/802/9365106/huonee_36d934a_Viljan_tuotanto_ja_kayttopaikat_Suomessa_2018.pdf

Valoisa kesä

Viljan kasvukausi Suomessa on lyhyt mutta tehokas. Kauran siemenet kylvetään toukokuussa ja sadonkorjuu tapahtuu elo-syyskuussa.

Suurin valon määrä, keskiyön aurinko, tekee kasvuoloista poikkeukselliset. Keskikesällä aurinko paistaa jopa 19 tuntia Etelä-Suomessakin. Pohjois-Suomessa aurinko pysyttelee näkyvissä enimmän aikaa toukokuun puolivälistä heinäkuun loppuun. Kasvuaikana Suomessa onkin planeetan pisin päivä.

Normaalikesinä myös sadetta tulee sopivasti ja siitä kaura pitää.