Finnish Oats

Terveyttä kaurasta

Kaura on suomalaista superruokaa parhaimmillaan. Pieneen kullankeltaiseen jyvään on pakattu reilusti ravintoaineita, jotka huolehtivat hyvinvoinnistasi monella tapaa. Kaurasta saat energiaa, hitaita hiilihydraatteja, kuituja, proteiinia ja pehmeää rasvaa sekä koko joukon vitamiineja, kivennäisaineita ja muita hyvää tekeviä ainesosia.

Kaura sisältää liukoisiin kuituihin kuuluvaa beetaglukaania, joka on todettu terveyttä edistäväksi ihmeaineeksi. EU on hyväksynyt kauralle terveysväitteet, jotka kertovat kauran tutkitusti terveellisistä ominaisuuksista.

Kaura

Laittaa kolesterolin kuriin

Säännöllinen beetaglukaanin saanti edesauttaa normaalin veren kolesterolitason ylläpitämisessä ja auttaa hallitsemaan kolesterolia. Terveysvaikutus toteutuu, kun 3 grammaa beetaglukaania nautitaan päivittäin. (EU:n hyväksymä terveysväite).

Auttaa verensokerin hallinnassa 

Kauran beetaglukaani auttaa tasaamaan verensokerin nousua aterian jälkeen. Terveysvaikutus toteutuu, kun aterialla saa 4 grammaa beetaglukaania 30 grammaa aterian hiilihydraatteja kohden. (EU:n hyväksymä terveysväite)

On vatsan kuitupitoinen kumppani

Kauran kuitu lisää suolistossa kulkevan massan määrää ja edistää vatsan toimintaa. Terveysvaikutus toteutuu, kun kaurajyvän kuitua on elintarvikkeessa vähintään 6 grammaa / 100 grammaa tuotetta. (EU:n hyväksymä terveysväite)

 

Kuuntele kauratutkijan tietoisku kaurasta hyvinvoinnin edistäjänä: apulaisprofessori Kaisa Linderborg, Turun yliopisto: https://www.youtube.com/watch?v=UkeiW0WcRao